Călător prin trecut. Munții Trascău – Muntele Mare.

Imagine-simbol a Apusenilor, căsuțele și șurele de lemn cu acoperișuri înalte, de paie, specifice Trascăului stau, încă, risipite pe culmile domoale și platourile împresurate de văi largi sau chei adânci.

Iar dacă adaugi la aceasta și diversitatea și frumusețea fără seamăn a peisajului ai toate motivele ca odată ajuns aici să te simți ca într-un muzeu viu în aer liber.

Experiențe în Munții Trascău – Muntele Mare

Aventura

experienta-aventura

In familie

experiente-familie

Pe doua roti

experienta-pe-bicicleta

La pas domol

experiente-la-pas-domol

Cum cobori pe Arieș în jos, de la Bistra până în apropiere de Cheile Turzii și-apoi în toată zona Ampoi – Întregalde te afli în Trascău. Adică în mocănime, căci mocani le zice moților din partea aceasta a Apusenilor.

Scărița Belioara este o bijuterie a naturii pe care trebuie să o explorezi, cum la fel sunt și Piatra Secuiului, Cheile Rămețului, Cheile Turzii sau Cheile Întregalde. Platoul carstic Ciumerna Bedeleu, aflat nu departe de peștera Huda lui Papară sau de Vănătările Ponorului, e un alt loc de poveste.

Drumeție, mountainbiking, rafting, canyoning, speologie, fotografie, arhitectură tradițională mocănească dar, în primul rând, ospitalitate așa cum numai la oamenii de la munte găsești. Aici, în Trascău – Muntele Mare le poți avea pe toate într-o vacanță mai altfel.

Excursii în Munții Trascău – Muntele Mare

APUSENI EXPERIENCE

Exploreaza Munții Trascău – Muntele Mare

Traieste noi aventuri, alaturi de familie sau prieteni in Muntii Trascaului. Excursii standard sau persoalizate si experiente de neuitat.