Descoperă Apusenii din șaua bicicletei

Munții Apuseni, cu relieful și peisajele lor sunt ideali pentru iubitorii drumețiilor pe bicicletă.
Că e vorba de o ieșire scurtă de o zi-două sau de o întreagă vacanță derulată pe două roți, din prima până în ultima zi, o vacanță pe bicicletă poate fi o aventură. Sau o relaxare.
Culmi domoale, poieni largi, drumuri și poteci ce șerpuiesc prin cătune pitorești și prin păduri de poveste.
Te așteptăm, deci, să pedalăm împreună pe potecile Apusenilor.

În unele zone, ca de exemplu în Pădurea Craiului, există o rețea de trasee cicloturistice marcate însoțite de hărți în format clasic sau digital și de track-uri GPS.

În alte zone, cum ar fi Padișul, Țara Moților sau Trascăul nu există trasee de bicicletă marcate dar mulțimea de drumuri și poteci care,trec prin cătune sau traversează masivele pot fi parcurse, fără probleme de orientare, de către amatorii turismului pe două roți.

Oriunde în Apuseni, pe lângă experiențele pe bicicletă mai mult sau mai puțin aventuroase poți avea parte și de alte experiențe cum ar fi cele de aventură, de descoperire a naturii sau de interacțiune cu localnicii, ceea ce face ca orice experiență de vacanță să devină mai diversă și mai interesantă

Un astfel de program, foarte apreciat, este cel organizat de Apuseni Experience în Pădurea Craiului unde, pe parcursul a patru zile, pe lângă ture de bicicletă turiștii fac și drumeții, vizitează peșteri sau parcurg trasee de via ferrata.

Iar dacă vacanța e mai lungă și mai aventuroasă, tot aici în Pădurea Craiului unor ture de mountainbike, pe lângă drumeție li se pot adăuga experiențe de rafting, via ferrata și speoturism (în peșteri cu diferite grade de dificultate).

În Padiș, între două ture pe bicicletă poti să mai faci și o drumeție pe Cheile Galbenei sau la Cetățile Ponorului. Sau doar o escapada pana la Casa de Piatră, pentru o vizită la Peștera Ghețarul Vârtop sau chiar numai pentru o porție bună de balmoș.

În Trascău, după o drumeție pe Piatra Secuiului o tură pe bicicletă către Cetatea Colțești și înapoi la Rimetea e ideală înainte de o cină generoasă la una din pensiunile locale.

A, și încă ceva: avem noi biciclete, nu mai trebuie să-ți aduci tu una.