APUSENI EXPERIENCE

Ce ne diferențiează de alții

Siguranta
Atunci când planificăm și organizăm o activitate luăm toate măsurile pentru ca tu sa fii in deplina siguranta si de a te bucura din plin de experienta traita

Distractie si voie bună
Aceasta este starea de spirit ce insoțește fiecare zi a excursiilor și vacanțelor Apuseni Experience.

Experienta inedita, autentica a unei zone legendare
Pentru că ne place să oferim tot ce au mai bun și mai frumos Apusenii și o facem profesionist.

E ușor să cumperi online de la noi
Am gândit un sistem de cumpărare online care să-ți ofere o experiență confortabilă și de încredere.

Suntem specialiști în Munții Apuseni. Suntem de-aici, din Apuseni. Le cunoaștem toate tainele, îî iubim și de peste 15 ani organizăm excursii ghidate sau self-guided în acești munți, oferind întotdeauna experiențe autentice și de calitate.

Lucrăm cu ghizi profesioniști. Entuziaști și buni cunoscători ai Apusenilor, ghizi noștri sunt profesioniști cu o îndelungată experiență în turism, iubesc ceea ce fac și sunt mereu atenți la nevoile specifice ale turiștilor.

Specializați pe diferite domenii (drumeție, schi de tură, speologie, alpinism, rafting dar și în protecția și conservarea naturii sau în dezvoltare comunitară) sunt oamenii pe care vă puteți baza pe tot parcursul turei. Iar poveștile lor despre locurile și oamenii Apusenilor se vor regăsi, cu siguranță, pentru multă vreme printre amintirile pe care le veți lua la întoarcerea acasă.

Lucrăm cu grupuri mici. De obicei, grupurile noastre numără între 4 și 12 persoane (foarte rar până la 15 persoane).

Astfel reușim să interacționăm mai ușor cu turiștii iar pentru ei considerăm că experiența unei vacanțe este mult mai de calitate atunci când grupul în care se găsesc este mai mic și mai prietenos.

Suntem flexibili în privința programului excursiei. Puteți alege, din oferta noastră de excursii standard cea care vi se potrivește cel mai bine sau vă puteți schița propria experiență turistică folosind informațiile furnizate în secțiunea excursii personalizate de pe acest site web. Și, chiar și pe parcursul excursiei putem modifica programul dacă din diferite motive se dorește acest lucru.

Suntem flexibili în privința perioadei de desfășurare. Excursiile noastre standard au datele de pornire prestabilite astfel încât să vă fie mai ușor să vă alegeți perioada excursiei în funcție de perioada dvs. disponibilă.
Cu toate acestea, dacă niciuna dintre aceste perioade nu se potrivește cu agenda dumneavoastră, alegeți pur și simplu perioada și sezonul pe care îl preferați și vă vom organiza vacanța în funcție de aceasta.

Suntem atenți la detalii. Planificăm cu meticulozitate fiecare excursie.

În primul rând identificăm zonele care promit o vacanță plăcută, interesantă și cu un program variat. Astfel ne asigurăm că pe parcursul excursiei nu sunt două zile la fel și că programul și traseele fiecărei zile sunt pline de interes.

Nu în ultimul rând alegem cu grijă fiecare loc de cazare. Căutăm pensiuni locale prietenoase, mici afaceri de familie unde turiștii pot servi gustoase mâncăruri locale și cabane primitoare unde gazdele știu să-și întâmpine oaspeții așa cum se cuvine.

Investim bani și eforturi în conservare. Apuseni Experience este un program de turism responsabil iar cei care aleg să cumpere programele noastre contribuie la sprijinirea inițiativelor locale de conservare și promovare a patrimoniului cultural și natural al Munților Apuseni. Până la 10% din veniturile companiei sunt direcționate către aceste ințiative locale.

Totodată suntem în curs de a deveni membri ai ințiativei 1% for the Planet, prin care vom dona unor proiecte de conservare a naturii (tot în Munții Apuseni) 1 % din veniturile noastre.

Cumpărăm servicii locale la un preț echitabil. În toate excursiile noastre, peste 80% sunt servicii locale (cazare, masă, transport local și ghidaj local) furnizate, în majoritate, de întreprinzători locali sau întreprinderi de familie în care localnicii sunt angajați pe cont propriu. Achiziționăm aceste servicii la un preț echitabil cu convingerea că astfel sprijinim comunitățile locale să se dezvolte economic.

Totodată, procedând astfel, turiștii vor avea ocazia să interacționeze cu localnicii și vor putea experimenta direct modul de viață al acestora.

Fără nici o urmă. Ne străduim să lăsăm cât mai puține urme pe unde trecem, În excursiile noastre avem grijă deosebită față de gestionarea deșeurilor, folosim pe cât posibil modalități durabile de transport și consumăm cu predilecție produse locale.

În birou folosim hârtie reciclată pentru toate documentele noastre și folosim doar broșuri electronice în loc de cele tipărite.

Am fost printre primii în România care am promovat principiile Leave No Trace în rândul personalului, partenerilor și clienților noștri.