Padiș, paradisul din Apuseni

Natura sălbatică și peisajele carstice de legendă sunt la ele acasă în Padiș, inima Parcului Natural Apuseni. Cetățile Ponorului, Cheile Galbenei, Groapa de la Barsa, Ghețarul Focul Viu sau Lumea Pierdută…sunt doar câteva din locurile de care poate ai auzit, dar odată ce le vei vizita, nu le vei mai uita vreodată.

Iar spiritul de camaraderie pe care îl vei întâlni la drumeții care parcurg cu pasiune potecile Padișului sau stau seara în jurul focului, te vor face să înțelegi de ce acest loc ne atrage an și an, sezon de sezon, să revenim și să îl redescoperim.

Experiențe în Padiș

La pas domol

experiente-la-pas-domol

Aventura

experienta-aventura

In familie

experiente-familie

Dragoste la prima drumeție! Asta e ceea ce simți atunci când ajungi prima dată în Padiș și dai de atmosfera aceea de început de lume. Recunoscut pentru sălbăticia și diversitatea peisajelor sale, Padișul are statut de arie protejată, în cadrul Parcului Natural Apuseni.

Este pitoresc, interesant, relaxant, accesibil, un loc unde orice vizitator, indiferent de pregătire sau experiență se simte acasă.
Padișul nu este doar o zonă turistică, frumoasă și interesantă din Apuseni. Este o carte de istorie a științelor naturii care a început să fie scrisă încă din ziua în care primii exploratori au pășit aici pentru prima dată. Iar pe potecile deschise de oameni ca și Czaran Gyula, Emil Racoviță sau Marcian Bleahu pășim noi, azi, ca turiști.
Iar pentru a-i descoperi secretele și a-i cunoaște poveștile, ia cu tine si un ghid local, pasionat și cu drag de aceste locuri.

Care e cel mai bun sezon pentru a veni în Padiș? Răspunsul e simplu: toate sezoanele. Primăvara poienile sunt acoprite cu covoare de ghiocei și brândușe și peste tot susură pâraie și pârâiașe iar dacă ai noroc prinzi și lacul temporar din Poiana Ponor.
Vara ai șansa să vezi ceața padișană, pajiștile înflorite, turmele de oi la pășunat, răsărituri și apusuri de neuitat.
Toamna e liniște, întreaga paletă de culori revărsată cu generozitate, lumini și o atmosferă de nostalgie.
Iar iarna e absolut magică!
În turele de 1 zi, de weekend sau vacanțe, în orice anotimp, că vii pentru aventură sau pentru a-l străbate la pas domol, Padișul e locul în care musai trebuie să ajungi atunci când vii în Apuseni.

Excursii în Platoul Carstic Padis

APUSENI EXPERIENCE

Exploreaza Platoul Carstic Padis

Traieste noi aventuri, alaturi de familie sau prieteni in platoul Padis. Excursii standard sau persoalizate si experiente de neuitat.